vineri, 3 februarie 2017

Photos from Karlovy-Vary, Cehia.

Excursie cu ocazia sarbatorilor de iarna in Cehia: Karlovy-Vary.
30.12.2016 - 03.01.2017



 Statiunea Karlovy-Vary (Baile lui Carol) se afla la aproximativ 130 km de capitala Cehiei, in Boemia de Vest, si este al doilea oras in optiunea turistilor dupa capitala tarii, Praga, despre care am scris intr-o postare anterioara.
 Noi am ajuns acolo, de la Praga, cu autocarul in aproximativ doua ore.


 Se poate vedea inca de la intrarea in statiune hotelul Thermal, hotel ce gazduieste an de an renumitul festival de film de la Karlovy-Vary din luna iulie.  Este in acelasi timp si singura cladire  care distorsioneaza cu restul arhitecturii din statiune, fiind construit in regimul comunist, asa ca nu ai cum sa nu o remarci.


 Statiunea este renumita datorita izvoarelor de apa minerala fierbinti.
 Si noi avem in tara asa ceva, la Herculane, si ganditi-va ce statiune frumoasa si renumita, cu cladiri vechi, am fi avut si noi in Romania daca ar fi fost ingrijita si gospodarita cum trebuie.
 Tot este bine ca s-a investit in statiunea Baile Felix de langa Oradea si in izvoarele de apa termala de la nordul Bucurestiului unde s-a construit relativ recent cel mai mare si mai frumos complex de relaxare, entertainment si wellnes din Europa, Therme Bucuresti. Am fost acolo de cateva ori si pot sa va spun ca este un complex construit la standarde internationale.


  Apele minerale din statiune sunt folosite pentru diverse afectiuni ale aparatului locomotor dar si pentru diverse afectiuni interne gastro-intestinale, ale ficatului, bilei si pancreasului si astfel pentru turisti se gasesc de cumparat o multime de cani de diverse modele si marimi.


 Statiunea mai este renumita si pentru o bautura medicinala facuta din mai multe plante si scortisoara, bitter-ul Becherovka ce are 38 grade. Bautura a fost creata de un farmacist local in anul 1807 si reteta ei a fost pastrata secreta. Vedeti in fotografia de mai sus o reclama la aceasta bautura.
 In statiune se fabrica si un fel de napolitane specifice zonei, cu o mare varietate de arome.

 Exista o zona cu cinci pavilioane cu coloane, in centrul istoric al al statiunii, pavilioane ce adapostesc izvoare termale ce au diferite temperaturi.
 Aceasta este Colonada Parc ce are  bolti si coloane din fonta.
 
 
Una dintre cele mai vechi baze termale ale orasului din zona Colonadelor construita initial pe o structura de lemn este Colonada Pietei.


 Raul Tepla, ce strabate statiunea, este alimentat si cu numeroase izvoare de apa termala deoarece se vad pe alocuri aburii lor fierbinti care se evapora din rau.


 Probabil si datorita izvoarelor de apa termala rezista pe apa iarna atatea ratuste.


 Statiunea este plina de magazine cu bijuterii facute din renumitele cristale de Boemia si obiecte de uz casnic facute din celebra sticla de Moser. Exista si un muzeu al sticlei Moser si un atelier mestesugaresc unde se fac demonstratii pentru prelucrarea cristalelor.


 Pod peste raul Tepla, unul din numeroasele poduri ce fac legatura intre cele doua maluri ale statiunii.


  Majoritatea cladirilor din statiune o reprezinta hoteluri renovate si colorate in diverse culori ce dau un aspect frumos si distinctiv zonei. Exista si numeroase cafenele si restaurante in zona. Noi am mancat la unul dintre micile restaurante si preturile au fost rezonabile iar servirea placuta si la timp. Am descoperit ca in statiune exista si un hotel ce poarta numele tarii noastre: Hotel Romania.
 Karlovy-Vary are, inafara de o baza solida de tratament datorita izvoarelor sale termale, sapte muzee, o galerie de arta, doua biserici importante iar aici in statiune au loc mereu diverse evenimente culturale.


S-ar putea sa va placa si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu