miercuri, 15 martie 2017

Sa descoperim calorimetrul termic

Sa descoperim calorimetrul termic

 In zilele noastre, tot mai ametitor, viitorul devine prezent.
 Tehnologia se dezvolta si se schimba de la o zi la alta si in industria alimentara la fel ca si in celelalte industrii.  Primii pasi in acest domeniu i-a facut deja Caroli Foods. Iata ca a aparut si salamul… inteligent sau mai bine zis o noua #MancareCuNotificare !

 Lasand insa gluma la o parte, Caroli are o preocupare continua pentru ridicarea calitatii produselor sale si a proceselor tehnologice care duc la realizarea acestora deoarece:
- se tine permanent sub control intregul proces, de la fabricarea produselor pana la expunerea lor in rafturile magazinelor si, chiar mai departe, pana in frigiderul consumatorilor
- se alege distribuirea produselor proprii doar catre partenerii care inteleg si respecta conditiile de depozitare si pastrare a acestora.
 In aceste conditii, produsele lor sunt recomandate pentru intreaga familie.
Sursa imagine: caroli.ro

 Pentru a ne mentine sanatosi este important sa mancam produse ce respecta toate standardele de calitate. Iar pentru indeplinirea si mentinerea acestora, alimentele trebuiesc pastrate la o temperatura optima, mentionata de producator pe eticheta fiecarui produs in parte.
http://www.caroli.ro/ro/noutati/mncarecunotificare-salamul-semenic-extra-are-acum-carolimetru-termic/
  Sursa imagine: caroli.ro

  Salamul Semenic Extra are o eticheta noua, inovatoare. Aceasta contine un calorimetru termic ce ajuta la pastrarea produsului la o temperatura optima deoarece ea este prevazuta cu un cadran termosensibil ce isi schimba culoarea in functie de temperatura produsului.
 Daca temperatura este:
- sub 8 grade atunci eticheta este verde
- mai mare de 8 grade atunci eticheta incepe sa se coloreze in galben
si  acest lucru reprezinta o atentionare ca produsul trebuie reamplasat la o temperatura mai scazuta pentru a-si pastra in continuare prospetimea si toate calitatile sale. Calitatea produsului se schimba numai daca ramane inafara frigiderului mai mult de o ora dupa ce eticheta si-a schimbat culoarea in galben.
 Sursa videoclip: caroli.ro

 Nu era suficient ca PC-ul imi trimite mesaje sa astept pana descarca ce are de descarcat, nu era suficient ca si televizorul imi spune acum sa astept pana isi incarca noile setari, nu era suficient ca frigiderul ma atentioneaza ca l-am uitat deschis sau ca aragazul imi spune ca e timpul sa-l opresc,  acum si mancarea imi trimite notificari... dar, stiti ce, in final toate acestea sunt mai mult decat binevenite!


2 comentarii: